27 mars 2011

Solig Söndag!

Idag blev det då äntligen lite trädgårdsarbete...........
Frågan var bara var man skulle börja!
Men efter en kort tids funderande var det rabatten med alla grässorter som fick första tjing. Så nu är alla elefantgräs och andra sorter också för den delen nerklippta. Tyvärr ser rabatten helt kal ut nu och det gillar jag inte. Vi har pratat lite om hur vi skall göra rabatten till en mer året-runt-rabatt men än så länge har vi inte kommit fram till något beslut. Kanske blir det några bambu även i denna rabatt och eventuellt några buxbom - vi får se! Idag klipptes även alla lavendelbuskar ner - hoppas inte det var för tidigt bara. Vad tror ni?! 
Några vita pärlhyacinter i en enkel zinkbalja - dom tror jag kan stå ett bra tag.
Ser ni den söta lilla hönan?!Gula krokusar i rabatten - som små solar!


Några penseér blev planterade i veckan - ett säkert vårtecken tycker jag!
Jag brukar bara ha vita men i år tyckte jag att det behövdes en liten färgklick så det blev den här lilla söta lila blomman (med vitt i för säkerhets skull så att man inte spårade ut alldeles!!)


Vår lilla Herr Munk har klarat vintern bra! Lilla grodan som gör honom sällskap sitter också fint kvar efter en lång kall vinter. Kotten som jag satt på en armeringspinne är en liten rolig dekoration. Alla tre kommer från Lödde Plantskola. Nu har dom öppnat för säsongen och jag längtar efter att göra säsongens första besök där!


Mitt i allt trädgårdsarbete hann jag med att baka en sats kanelbullar också. Fika i solen med nya varma bullar - mysigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar