20 februari 2010

Svart eller röd?!

När tomten kom och hälsade på i Julas hade han med sig världens bästa julklapp (enligt min yngsta tjej). Hon var i ett lyckorus över sitt nya fina skrivbord - nu kunde hon också sitta och rita vid sitt alldeles egna skrivbord precis som storasyster. Det var bara ett problem - tomten kom med en svart stol! Hon ville ha en röd!! Det här har hängt med henne sedan dess och under dessa knappa två månader har det varit ett samtalsämne som kommit upp med jämna mellanrum - "äntligen kom tomten med ett skrivbord - men stolen är ju svart mamma - jag vill ha en röd!!!!!"
Vi här hemma tyckte att svart var en mycket praktisk färg som smälte in både på rummet och ute vid matbordet om stolen behövdes där...........Men hur förklarar man det för en treåring!
Men en uppmärksam person i vår närhet tog sig an uppgiften och igår kom stolen hem igen - Röd och fin!! Lyckan är fullständig och arbetsron har infunnit sig på 3-åringens rum!!
Stolen är från IKEA och heter AGAM. Från början svart - nu röd och fin!!

2 kommentarer:

 1. Ja, ja den tjejen vet vad hon vill. Hon är tillika så smart att hon ser långsiktigt, skriker inte vid första motgången utan arbetar målmedveten. Räcker inte mamma och pappa till så bearbetar hon sin omgivning.

  Jag tycker också att den röda stolen ger mer arbetslust. Grattis till Din framgång och
  nu passar stolen ihop med den röda Merimekko-rullgardinen.......... hälsar mormor

  SvaraRadera
 2. Oj, så fin!!!! Heja Ida!

  Kramar / Maria

  SvaraRadera