20 februari 2010

Surdegsbröd!

Idag har jag bakat mitt allra första surdegsbröd!!! Jag är jättestolt!
Surdegen började jag med i söndags och efter fyra dagar var den redo att flytta in i kylen. Idag var första dagen som jag kände att tiden räckte till och imorse var det dax! Degen har jäst i 5 timmar och nu har jag precis tagit ut brödet efter 50 min i 200 graders värme! Recept på surdeg och på själva brödet har jag tagit från "Brödboken" av Mette Ankarloo och Christina Uhlin. Massor med smarriga recept och inspirerande bilder! Kanske något att passa på att köpa nu på bokrean?!

3 kommentarer:

  1. vad inspirerad jag blir!! Kanske dags att baka lite =) Tack för att du har en så fin blogg Kram Emla PS idag kunde jag kommentera!!

    SvaraRadera
  2. oj, vad flitigt! Men frågan är...hur länge varar brödet...? I förhållande till baktid alltså... :-) Kram maria

    SvaraRadera
  3. Vad gott det ser ut! Ja,känn dig stolt som bakat så bra:) Själv är jag tyvärr ingen bra bagerska.
    Kram Helena

    SvaraRadera