8 november 2010

Nedräkning!

Så fick jag blogg-blackout igen!! Det har gått nästan en hel vecka sedan senaste inlägget och jag har inte en aning om vad jag skall skriva om. Det är mörkt när man kommer hem så foto från trädgården blev det inte idag heller. Mörkret lägger sig här inne och jag tycker inte det blir några bra bilder..........
Har så smått börjat tänka på det här med Adventspynt - vet att det råder delade meningar om när man skall börja pynta. Här hemma sätter vi upp adventsstjärnor och ljusstakar samma helg som 1:a advent. Jag vill gärna få julstämning men jag vill inte bli trött på det innan julen har varit. Det är ju så mycket mer än bara julafton! Jag vill känna mig sugen på jul även när det är Juldag och Annandag jul.

Bild från odla.nu
 
Jag älskar hyacinter och mossa - ljus i massor och doft av apelsin och kryddnejlika. Jag vill längta och njuta av december - en månad som jag tycker lyser upp och piggar upp en lång och seg Skånehöst och vinter.

Bild från odla.nu
Så vi kan väl börja nedräkningen till första advent lite försiktigt - genom att börja längta efter våra favoritsaker! Själv längtar jag efter första hyacinterna och mossan - vad längtar ni efter som gör er start på advents och julfirandet mysig?!



bild från designonline.se
bild från designonline.se

3 kommentarer:

  1. Ha ha ha, nä, jag blev helt ställd! Jag frågade honom tom 3 ggr om han verkligen menade havregrynsgröt och ja, det gjorde han. Och ändå mer paff blev jag ju när jag såg att skålen blev tom! Han bara lassade in sked efter sked :)

    Hoppas ni har det bra och ta hand om er!
    Kram ia

    SvaraRadera
  2. Jag har nästan slutat längta efter julen, trots att jag alltid beskrivit mig som en julmänniska! Men det blir inte detsamma när inte barnen finns med hela vägen... julförberedelser utan dem är inget kul, och blir det förberedelser med dem så blir det julafton utan dem, som i år...inte alls kul... Får se hur det blir när det närmar sig. Men först längtar jag till söndagen FÖRE första advent, för då kommer ni hit :-) :-) :-)
    Kram

    SvaraRadera
  3. instämmer, man vill inte börja för tidigt för då är man trött på det lagom till höjdpunkten och det vill man ju inte. Men att börja julpyssla så smått nu tycker jag är en ganska bra ide

    Kramar Malin

    SvaraRadera