10 augusti 2010

Pumpa och promenad!

Två dagar på jobb avklarade - känns alltid lite konstigt att komma tillbaka efter längre ledighet.
Läser era bloggar och gläds med alla ni som trots en regnig söndag fick lyckade trädgårdsvisningar. Nästa år hoppas jag att jag kan åka runt och titta på några av dom!
Ikväll blev det promenad med två goa väninnor - tyckte rundan gick lite väl fort idag - vi hade mycket att prata om!
Min fina hortensia som fick lite stryk i ett kraftigt regnväder i söndagskväll. Den är planterad i en kruka från Lödde Plantskola som egentligen skulle behöva ny färg - fast jag gillar när den är lite härdad av mossa, vind och vatten så jag låter den vara ett tag till.

Min stora tjej kom i våras hem från skolan med en liten plastkruka med jord. "Jag har sått pumpa" berättade hon. Vi vattnade och passade och planterade om i större kruka. Nu har den under sommaren stått på terassen och oj vad den växer. Vi hoppas och tror på upp till tio fina prydnadspumpor! Gissa om hon är nöjd! Skall bli roligt att dekorera med dom framåt hösten.

4 kommentarer:

 1. Sååå kul att det blivit små pumpor!!! Kan tänka mig att fröken är nöjd.

  Så fin din hortensia är! skymtar bara krukan men om den inte är jätteavskavd tycker jag absolut inte att du ska måla den. Är hur fin som helst.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  Vad mysigt med små pumpor!! Min son kom hem med en luktärt i en "kruka" han gjort på dagis och den var jättefin och växte hur bra som helst MEN han vägrar plantera om den så nu börjar den bli lite vissen... Tror att jag ska plantera om den när han inte är hemma, så får jag ta smällen sen *fniss*

  Tack för din söta hälsning hos mig! Idag kommer två stolar till köket, fyndade på Blocket igår, så snälla sambon ska hämta dem i Lund idag. Sen ska de bara målas och då har vi tre sittplatser precis som jag efterlyste :)

  Ha det gott och ta hand om er!
  Kram ia

  SvaraRadera
 3. Det är härligt med dessa små prydnadspumpor, fint att läga ut lite överalt till hösten.
  Krukan är jättefin som den är

  HA det gott
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Pumpor ska jag ge mig på nästa år har jag tänkt! Min son kom hem med en planterad rosenböna från skolan i våras och den växer nu så det knakar! Massor av färgglada blommor och många nya rosenbönor att sätta nästa år!

  kram louise

  SvaraRadera