11 september 2010

Strumpkaos!

God Lördag på er alla!
Jag är en person som helst inte använder strumpor - jo såklart då väderleken och säsong inte tillåter bara fötter men annars låter jag gärna bli. Jag lägger strumporna i April och tar helst inte på dom förrän 1 oktober. Men inte hela familjen är som jag och det blir en del strumpor i tvätten - då till problement som existerat i evigheter och som kommer att fortsätta finnas i evigheter framåt - dessa udda strumpor efter tvätt!!!! Vad gör man?! Jag tycker att jag försöker vara noga med att få med hela paret i tvätten och ändå sitter jag här idag med en stor trådkorg full med strumpor - lyckligtvis har jag under förmiddagen återförenat ett antal par och strumlådorna på rummen börjar åter fyllas. Det är inte utan en viss tillfredsställelse och skadeglädje mot strumpor som försvinner - nu fick jag er allt återförenade igen! Ha!!!
Nej det får nog bli en liten utmaning inför strumpsäsongen - en liten fiffig uppfinning om att hålla strumporna tillsammans! För visst är det så - vi mår bra av sällskap! Visst är det skönt att vara för sig själv ibland men strumpor precis som vi själva mår bra några stycken tillsammans!

Bild lånad från nätet!

5 kommentarer:

 1. Hahahah jag blir full av skartt när jag läser ditt inlägg....just så hade jag det innan, Numera har vi alla i familjen varsin korg i tvättstugan så dit går man sjlv och hämtar sina strumpor. ett bra tips är också att köpa flera av samma sort så är det alltid någon som hittar hem.

  Ha det gott
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. haha, instämmer totalt! Vissa åtgärder finns dock: bl.a. tipset ovan om att köpa flera par av samma sort, vilket kanske är enklast till killar som oftast vill ha svarta enfärgade.. (iaf Max) På Dressman har jag även sett svarta herrstrumpor med små små tryckknappar vid skaftet som man knäpper ihop inför tvätt. Ett tips är dock att se till att knäppa upp dem innan man reser sig upp med dem på :-)
  F.a. är det förbaskat trist att vika tvätt och para ihop...höll på i tvättstugan från 5.50 imorse...sen får pojkarna vars en blå IKEA-kass med sina kläder, för att själv lägga på plats.
  Ha en skön helg!
  Kram maria

  SvaraRadera
 3. tilläggas bör att det alltid framförs en rejäl klagovisa äver den blå tvättpåsen...

  SvaraRadera
 4. Hej du fina :) ja det där med strumpor är en jobbig grej. Jag instämmer helt och hållet med dig, man kanske borde skaffa sig en sån där strump pizza eller vad det kallas. Där varje pizza bit är en öppning för varje par och sen tvättar man hela påsen och vips så har du alla dina strumpor sorterade precis som när du lade in dem :)


  Kramar Malin

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Jag blev helt lycklig när jag la ihop strumpor senast. Det gick jämt upp! Det tror jag aldrig har hänt tidigare. Vet inte vad jag gjorde annorlunda och ska det hända igen så får jag nog köpa en sån där strumppizza. :) Kram Lolo

  SvaraRadera