27 september 2010

Dagens fundering!

Visst är det så när man går här hemma och fixar - man blir lite lätt panikslagen av alla perfekta hem därute. Välplanerat från rum till rum - samma färgskala genomgående i hela hemmet - inte en pryl är felplacerad och allt ifrån färgen på wettexduken till gardiner, mattor och möbler är noga färgmatchat. Jag avundas dessa hem - för att i nästa ögonblick uppskatta det jag själv har. En lagom icke-matchning, blandning av gammalt och nytt - lite IKEA - lite loppis - lite arvegods och lite design. Leksaker som ligger framme - lite disk på bänken och eventuellt en duschhanduk på golvet istället för upphängd på kroken - lite tvätt som inte kom ända till tvättkorgen - några skor för mycket i hallen och några gamla tidningar och reklam på bordet. Jag imponeras, inspireras och motiveras av vackra personliga hem, men vet ni vad - jag tycker att jag har det ganska bra jag med - i mitt alldeles vanliga hem!

Följande ord får sammanfatta mitt inlägg - något som jag läste i senaste Plaza Interiör som damp ner i brevlådan idag - sagt av designern Maxjenny Forslund :

DET ÄR VÄLDIGT LÄTT ATT KÖPA STIL, MEN DET GÅR INTE ATT KÖPA KREATIVITET!

Så till alla er som eventuellt resonerar som jag gör - ta vara på din personlighet och kreativitet - forma ditt hem som du vill!

3 kommentarer:

 1. kunde inte sagt det bättre själv får oxå panik ibland när man inser hur annorlunda ens hem är egentligen och hur mycket det skiljer sig igenom hemmet :P


  Kramar Malin

  SvaraRadera
 2. Alltför välmatchat är faktiskt tråkigt och ingen vill bo i ett hem som ser ut som en möbelkatalog. Det måste finnas hjärta!!!!

  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Tack för fint beröm. Såna hem är ju så perfekt stylade inför en fotografering men jag tror inte någon kan ha det så perfekt i vardagen. Jag håller fullständigt med dig och det känns skönt att det är fler än jag som inte har ett perfekt och helt sterilt hem utan saker framme.
  KRAM

  SvaraRadera