26 maj 2010

Det händer saker i trädgården!

Efter en vecka i solen är jag nu tillbaka! Hoppas ni har saknat mig!
I trädgården har det hänt massor under veckan vi varit borta - det är massor med knoppar i vår klätterhortensia - alpklematisen som klänger på vårt armeringsstaket har slagit ut! Jättehärliga små blå klockor som lyser upp jättefint! Den här sorten blommar i Maj och Juni - efter det har vi en annan sort som tar över och blommar resten av sommaren, också den klängande på armeringsnätet. Namnet på den får jag återkomma med!
Den Koreanska Plymspirean - årets perenn 2010 - har växt till sig en hel del i krukan som den står i - jag är jättenyfiken på hur den kommer att se ut när den blommar.
Mitt fina plåthjärta har hängt på ytterdörren tills nu - idag hängde jag den på ett litet spik vid vår stora härliga murgröna som klänger uppför planket vid altanen. Hjärtat är som en liten dekoration och utan innehåll för tillfället.
Bordet på sista bilden ropade jag in på auktion för ca 10 år sedan - tror det kostade 100:- då och jag tycker minst lika mycket om det nu som jag gjorde när jag ropade in det. Det står precis utanför köksingången med lite krukor och ljuslyktor. Jag är lite svag för att "pimpa" med ljus när mörkret smyger sig på och med placeringen bordet har så kan jag se det från både kök och vardagsrum.


2 kommentarer:

 1. Klart jag har saknat dig/er! Hoppas ni haft det gott i värmen trots allt ;-)
  Vi hörs! Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder Du har i din blogg. Jag minns när Du köpte det fantastiska furubordet. Under årtal kan jag erinra mig alla de kompositioner, som Du arrangerat på bordet under ett tiotal år sedan Du köpte detta på auktionen.

  Säkerligen står bordet som bäst nu i altanhörna då Du växlar mellan de olika årstiderna, julkompossitionen med granris, lingonris och ljuslyktan, vårväntan med blåbärsris och vårlökar i form av krokus och snödroppar, påskens
  annalkan med påskliljor, majliljor och därefter väntar krokus........ Varje trädgårdsägare kan finna en årstidsgjädje i den bästa trädgårdshörnan. Det är i precis denna hörna som envars blyghet etablerar sig. Förmodligen uppskattas den av "hörnans" ägare men i ett stort tidsperspektiv kommer denna plats utvecklas, etsas i de boende undermedvetande och förhoppningsvis i sinom tid för hela familjen bli
  väldigt betydelsefull.
  Barnen kommer - trots sin ringa ålder - för alltid känna blommornas betydelse. Det är detta som kallas för "god start i livet2.

  SvaraRadera