30 januari 2012

Franska Tulpaner!

God ny vecka på er alla! Helgen gick som vanligt i ett rasande tempo och tog slut alldeles för fort.
Måndag morgon vaknar E med halsont och huvudvärk så det var bara att ringa till skolan. Lilla I ville förstås inte gå till dagis när vi andra två skulle vara hemma så det blev som vanligt - alla tre tjejerna hemma! Och det var kanske tur i oturen för halv nio i morse hade skolan börjat ringa runt till alla föräldrar. Ingen värme i skolan och bara 12 grader i lokalerna.....Brrrrr!!!! Rektorn beslutade att stänga skolan för dagen - var ett klokt beslut tycker jag! Förhoppningsvis är värmen tillbaka imorgon och skola som vanligt.

På bordet står dom här fina franska tulpanerna - ny favorit för säsongen - lika fina i knopp som utslagna. Det är kruxet med vissa tulpaner - dom blir inte alls lika fina när dom slår ut som jag hoppas på.





Hoppas ni får en bra vecka!
KRAM!

28 januari 2012

Eagle Street Rooftop Farm!

I senaste Elle Interiör fastnade jag för reportaget om Eagle Street Rooftop Farm i NY!
Vilket häftigt ställe - mitt i storstaden - uppe på hustaken finns den här superhäftiga Cityodlingen!
Odlingen är nära 600 kvm och ligger på taket till en inspelningsstudio i Brooklyn. Utsikten sägs vara vidunderlig och här kan man hitta allt från tomater, gurka, morötter och chili.
Marknad hålls varje söndag mellan Mars och November.

7_21_10_EagleStreetAnnie10339

7_21_10_EagleStreetAnnie9982

7_21_10_EagleStreetAnnie10442

7_21_10_EagleStreetAnnie10132

7_21_10_EagleStreetAnnie10534

Hoppas att ni har en skön helg! Här närmar det sig Lördagkväll med kalas hos goda vänner!

KRAM!

PS. Glöm inte utlottningen!



25 januari 2012

Dax för utlottning!

Kolla vilket fint pris jag fått tag i! En härligt lyxig låda från Decleor - en doft och en härlig duschpeeling!


Vad säger ni? Visst piggar det upp i Januari-mörkret! Det är Ulrika på Slottsplatsens Hudvård som är snäll och sponsrar.

Så här gör vi:
En lott för kommentar
En lott för länk från din blogg (använd bilden)
En lott om du går in och gillar Slottsplatsens Hudvård på Facebook.
Ange i kommentarsfältet hur många lotter du tjänat ihop.

Och inte nog med att det är utlottning. Ulrika är dessutom gullig och erbjuder er 10% rabatt på valfri behandling om ni uppger "bolinofsweden" när ni bokar!

Vinnaren drar jag den 14 februari! LYCKA TILL!

KRAM!

24 januari 2012

Snart dax för utlottning!

Håll utkik - jag återkommer med mer info om några dagar!

Jäklar vad vi eldar här hemma - vi är såååååå nöjda och glada att vi bestämde oss för att installera kaminen i våras. Det är en väldigt lyxig känsla att kunna sitta och värma sig vid elden varje kväll. Känner att jag dröjer kvar i soffan och drar mig för att gå in i kalla sovrummet. Brrrrr!!!!!

Den här Kaminen valde vi att installera - en Scanspis
Tyvärr inte vårt vardagsrum - bild lånad från Scanspis.se

Har ni förresten läst om den uppmärksammade studentlyan i Lund? Snacka om Compact Living. Inte alla som kan "skryta" om friliggande hus på 8,8 kvadratmeter. Fast man hade nog snabbt känt sig lite instängd. Eller vad tror ni?

Sovplatsen i ett miniboende för studenter som på måndagen premiärvisades i Lund.

KRAM! & God Natt!

23 januari 2012

Måndag!

I morse var det segt...........

21 januari 2012

Lata Lördag!

God Lördag på er därute! Idag går det i lungt tempo här hemma. F var uppe tidigt och satte igång brasan och när vi andra kom upp var det varmt och skönt. Frukost med bröd från St. Jakobs Stenugnsbageri - sämre början på dagen kan man ha. Brödet jag köpte igår heter Gotland och är fyllt med goda kryddor. Testa det om ni har vägarna förbi Klostergatan i Lund.

Av någon anledning är det mycket mat i fokus i mitt huvud - visst är ni förvånade!!??
Bröd från bästa bageriet - test av nytt recept i går kväll. Det blev Italienska Köttbullar med parmensan i god tomatsås. Recept av Paolo Roberto från Recept.nu. Väl värt att testa om ni behöver lite tips!

Ikväll har vi siktat in oss på Sushi. Tjejerna är inte jätteförtjusta i det så dom får äta något annat.

Prognosen säger att det blir snöblandat regn och blåst i eftermiddag. En inte helt ovanlig väderprognos här nere i Södra Sverige.

Ta hand om er därute!

KRAM!

3 januari 2012

Emil!

Håll i hatten - Emil är på ingång!! Ja jäklar vad det blåser och regnar här nere. Känns som man börjar bli van vid stormar denna vinter men ack så trist det är.

Kallt, ruggigt mörkt och eländigt - som vanligt tänds det massor med ljus här hemma och klippanpläden som inhandlades förra vintern är poppis. Det lär bli en till denna säsong så att vi inte är fyra som kämpar om samma pläd!


Ikväll är jag ensam hemma - har filten för mig själv och en go film på TV. Skall gå ut och sätta på en kopp te och sedan försöka njuta av tystnaden - fast visst saknar jag mina tjejer! På torsdag kommer dom hem igen!! F kommer hem senare ikväll....... tills dess är pläden och fjärrkontrollen mina!!

Krama varandra lite extra så ni håller värmen ikväll!

KRAM!

1 januari 2012

Gott Nytt 2012!

Gott Nytt År! Hoppas ert 2012 bjuder på många roliga stunder, möte, samtal, fester och allt annat skoj som lurar runt hörnet!
Vår nyårsafton firade vi med goda vänner och kvällen blev precis så trevlig och rolig som vi hoppades den skulle bli!
Som ett alternativ till det vanliga fyrverkeriet valde vi att skicka iväg tre stycken ljuslyktor - jättevackert!


Idag har det varit väldigt, väldigt lungt här hemma - hade gärna haft ytterligare en dag ledigt...... Fast kort vecka så snart är det helg igen!

KRAM!