14 november 2009

Inspiration!

Hej! Lördag och höstväder ute. Tittar ut i trädgården och inser att många växter håller på att ge upp och gå in i vila. Har mycket vintergrönt i rabatterna vilket piggar upp under en grå höst och vinterperiod. Skall villigt erkänna att jag tycker det är motigt när mina elefantgräs vissnar ner, löven från min klätterhortensia faller till marken och höstlöven vinglar ner. Men - för att pigga upp mig sätter jag mig gärna och läser i några av mina favoritböcker!


Kreativa Kvadrameter av Ulrika Grönlund, Cecilia Eklund. Fantasktiska miljöer som inspirerar och motiverar!! En annan favorit är Nya Trädgårdens Rum av Christer Kvant och Heidi Palmgren. Mitt senaste köp är Gräs & Bambu av Marie och Björn Hansson. Gräs & Bambu är några av mina favoriter och därför ligger den boken mig lite extra nära just nu. Har hittat lite nya sorter som jag hoppas jag kan plantera ut till våren.
Trots mitt lilla vemod inför höst och vinter försöker jag "pimpa" min trädgård med lite trevliga arrangemang! Jag tycker det är mysigt att ha lite piff som piggar upp och som faktiskt håller igång trädgården även då vi inte är där så mycket. Dessutom hoppas jag att förbipasserande uppskattar det! :-) En enkel kruka med lite vit ljung, mosshjärtan och lite ljuslyktor - mer komplicerat än så behöver det inte vara tycker jag!

Trevlig helg!


2 kommentarer: