31 oktober 2011

Skyddsängel!

Idag var det mörkt ute när jag kom hem. Nu gäller det att ta vara på den mörka årstiden och göra den så mysig som möjligt! Värmeljusförrådet är sedan länge fyllt och nu är det bara att ta tillfället i akt och tända många ljus på kvällarna och myyyyyysa!!

Idag vill jag visa er en liten sak som betyder mycket för mig. Den hängde i mitt flickrum när jag växte upp och den har fått följa med mig sedan dess. Idag står den på mitt sängbord och jag tittar alltid på den när jag lägger mig, tänker på hur bra jag har det och att jag kanske, kanske har en skyddsängel som vakar över mig.
Just när jag bestämde mig för att visa den på bloggen bestämde jag mig för att förnya den lite. Den skall få ny ram och hängas upp på väggen. Jag återkommer med bild på hur resultatet blir!





Förresten var jag i Köpenhamn i helgen! Åh så mysigt det var!
Kan ge er ett tips på en riktigt trevlig restaurang - fast det gör jag en annan dag........
Var inne i min favoritbutik DAY - hittade en jättefin tunika och ett urläckert halsband - det sparar vi också till en annan dag!

KRAM!

26 oktober 2011

Ved!

Efter ett antal turer till Plantagen för att köpa ved (svindyr sådan!) tog vi oss i kragen och gjorde en stor beställning från den lokala vedleverantören!
Idag fick vi så vi teg! 3 kubikmeter levererades på uppfarten i eftermiddag och sedan var det bara att sätta igång!


När jag började kändes det som ett evighetsjobb........Det var bara att bära, bära och bära! Fram och tillbaka - fram och tillbaka. Envis och fast beslutsam att fixa detta innan middagstid. 


Men så började jag se resultat i garaget! Och två timmar senare var jag färdig.
Ni kan tro att F var nöjd och lite lättad att allt var fixat och klart när han kom hem från jobb.


Och här är veden travad i den gamla trälådan från Tändsticksfabriken - redo att användas. Självklart har jag eldat i kaminen hela kvällen! Varmt och gott!

Hoppas att ni har en god kväll!
KRAM!

18 oktober 2011

Snart är det jul igen!

Nej - jag är inte alls på något sätt redo för jul och julpynt...... Men det verkar butikerna börja bli och speciellt IKEA - dom är duktiga på att locka med julsaker väldigt tidigt. Fast det kanske är jag som är sen - man kanske borde förbereda sig i god tid och njuta lite längre av jul och julpynt än vad man brukar. Kanske ladda med Adventspynt några dagar innan första advent som omväxling.

På tal om IKEA hittade jag detta fina tyg på ikea.se - kanske något att använda som duk!

IDGRAN STJÄRNA Metervara, vit/röd Bredd: 150 cm

Kanske lite nytt pynt i julgranen - nuvarande pynt har hängt med ett bra tag så det hade varit roligt med lite förnyelse. Men vilken färg skall man satsa på i år??

YRSNÖ Dekoration, hängande, hjärta, vit Höjd: 8 cm

YRSNÖ Dekoration hängande, set om 8, svamp

Nja - jag väntar nog några veckor till innan jag tänker jul och advent....... När börjar ni ladda inför den stora högtiden?

KRAM!

Bilderna har jag lånat från ikea.se

12 oktober 2011

Frost!

Ikväll fick vårt Olivträd flytta inomhus - fick indikationer om att första frosten är på väg........
Hoppas nu att det trivs i vardagsrummet och inte får en värmechock av allt eldande i kaminen!
Imorgon är det torsdag och sedan är det ta mig tusan fredag igen! Var tar veckorna vägen??????

Go kväll på er alla!

KRAM!

11 oktober 2011

Tapeter!

Höstens projekt här hemma är att göra iordning vars ett rum till tjejerna på ovanvåningen. Många beslut skall tas, en del lättare än andra. Just nu snurrar det tapeter i huvudet på mig! Det lär bli en del diskussioner tror jag - skall det bli som respektive flicka vill eller som mamma/pappa vill.

Dom här hittade jag på Engelska Tapetmagasinet och är några kandidater om ni frågar mig!







Dom har väl ungefär 10000 olika tapeter att välja på känns det som. Det här var några som jag fastnade för!

9 oktober 2011

Höst på riktigt!

Jag tror minsann hösten har kommit på riktigt nu. Förra söndagen när E fyllde år satt vi i solen och fikade - ikväll tände vi kaminen och kröp under filten i soffan. Vädret växlar fort men nu får vi nog vänta på den riktiga värmen - jag längtar redan till det blir vår igen!



Det blev en mysig söndag. Sopade lite höstlöv och gjorde fint utanför ytterdörren. E på tennisturnering och dagen avslutades med söndagmiddag på krogen i grannbyn.

Hoppas ni haft en mysig helg och att ni får en bra vecka!

KRAM!

3 oktober 2011

Rosa Bandet!

Under Oktober måndag är det Rosa Bandet kampanjen! Jag har redan köpt mitt rosa band - har du?? Vi är många som känner folk som är eller har varit drabbade av bröstcancer. Ett lätt sätt att stödja kampen mot bröstcancer är att köpa bandet och sätta på jackan!




God Morgon!

wake up

2 oktober 2011

8 år!

Idag fyller vår stora duktiga tjej 8 år!


Hoppas du haft en riktigt bra dag E!

KRAM!